15 May
15May

איך משנים את קצב השינוי. כדי שנוכל לנהל את הקצב של השינוי בהתאם לקצב הנכון, אנחנו צריכים להכיר את הגורמים שמשפיעים על הקצב שלו. 

הטיימינג מבחינת הזמן הנכון לעשות אותו- זה קובע אם נכון להתחיל אותו ומתי. ברגע שהוא נהיה רלוונטי, נכון להתחיל את התהליך של השינוי.

גודל השינוי- למשל אם אנחנו משנים הרגלי אכילה זה דבר אחד ואם אנחנו משנים את חיי הזוגיות שלנו זה נושא אחר. כל אחד מהם לוקח משך זמן אחר.

גורם נוסף הוא המציאות, אם מדובר בהצעת עבודה צריך להגיב מהר למשל.

גורמים שמאריכים את זמן השינוי, פחדים למיניהן, חוסר מיקוד והבנה מה נכון לי, הימנעות מהתחלת היישום של התהליך.

קצב השינוי הוא בסופו של דבר תערובת של גורמים מניעים וגורמים מאטים, כאשר הניהול הוא בידיים שלנו. כאשא אנחנו רוצים לנהל את השגרה של השינויים שלנו בהתאם לקצב הנכון לנו ובהתאם לקצב המציאות, האבחנה בין גרומי ההאטה וגורמי הטבע של השינוי והמציאות צריכים לעובד יחד. איך מנהלים תהליך כזה?

המודעות לגורמי ההאטה לצד הגורמים הרלוונטיים מאפשר לנו להתחיל לנהל את השינוי בצורה טובה יותר. אנחו צריכם להתחיל ללמוד להמיר גורם האטה בגורם האצה. למשל אם אנחנו עוזבים את הברקס באוטו ולוחצים על הגז, הפסקנו פעולה אחת והחלפנו אותה באחרת. מבחינה מודעותית, בכל פעם שגורם האטה מזוהה כמו למשל הימנעות, אנחנו צריכים להתחיל לבנות מולו תנועה. למשל במקום הימנעות , יצירת שאלה למה השינוי עכשיו חשוב? תרגול ההמרה למעשה בונה לנו תבנית המרה או אפשר לקרוא לזה התניה בכל פעם שאנחנו מזהים האטה, אנחנו לוחצים על הגז. תרגול של תהליך כזה בונה לנו בתהליך השינוי התניה שבכל פעם שהמכונית מאטה, הגז שלנו מתחיל לעבוד.

התהליך- זיהוי מעכב, החלפה 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.