02 Jul
02Jul

אחת מתופעות הטבע המרתקות, היא מסעם של דגי הסלמון.
הם מתחילים את החיים כשהם בוקעים מהביצים במעלה הנהרות. 
שם הם גדלים עד גיל 3 בערך ואז שוחים עם זרם הנהר עד לאוקיינוס.
אחרי שנים של שגרה באוקיינוס ולקראת סוף החיים שלהם, הם שוחים חזרה במעלה הנהרות והמפלים לאורך קילומטרים רבים בדיוק למקום שבו נולדו, כדי להטיל את הביצים של דור הסלמונים הבא. 
הפעם, המסע שלהם הוא נגד הזרם.

כמו הסלמונים, גם לנו יש שני תהליכים מרכזיים בחיים, עם הזרם ונגד הזרם.

כולנו נולדנו עם יעוד כדי להתפתח ולממש את אותו ולכן, תהליכי הההתפתחות והמימוש שלנו נעים עם כיוון הזרם של החיים. כמו הסלמונים, שמתחילים את מסע החיים שלהם במעלה הנהר וממשיכים עם כיוון הזרם עד לאוקינוס.

התהליך השני הוא הנוחות. 
כולנו יודעים מה קורה כשאנחנו בשגרת נוחות ומרגישים צורך לעשות שינוי. מתעוררים בנו פחדים, חששות, תירוצים ועוד דברים טובים.הנוחות מנסה לשמר את הקיים ולכן היא פועלת בניגוד לזרם תהליכי ההתפתחות ולזרם החיים. חלקנו יכולים לצלוח את התהליך הזה ולממש את עצמנו, אבל נחווה הרבה קושי ואיטיות. בדיוק כמו הסלמונים, שעוזבים את הנוחות של האוקינוס ומתחילים במסע מפרך חזרה נגד הזרם. 
חלקם יגיעו וחלקם לא.


החוויה הרגשית בשני התהליכים האלו מתנהגת בדיוק כמו הזרימה של המים. 
רגשות כמו תחושת ביטחון, הנאה ושמחה יופיעו בכל פעם שנהיה מחוברים לתהליכי ההתפתחות שהולכים עם הזרם ויתמכו בתהליך. ולחלופין, רגשות של פחד, חששות וספקות יופיעו בכל פעם שנהיה בתהליך שנוגד את זרם החיים כמו שגרת הנוחות.

מודל "אזור הנוחות" הידוע ממחיש את זה מצויין. (המודל מופיע בגוגל כ"אזור הנוחות")
למי שלא מכיר, המודל מתאר 4 שלבים בדרך למימוש, שעוברים דרך חוויות של פחדים חששות. המודל הזה התאים יותר בתקופה, שבה שינויים היו מועטים והשגרה הנוחה והיציבה הייתה חלק מרכזי בתפיסת החיים."להשיג קביעות", "לא עוזבים עבודה עד הפנסייה"...
היום הוא פחות מתאים לקצב החיים. 

לסיכום, אנחנו בעידן שנוחות כנקודת מוצא לחיים מסיימת את דרכה, היא כבר לא מרגישה נוח.לעומתה, התפתחות כנקודת מוצא מאפשרת לנו ליצור תהליכי מימוש נוחים ומוצלחים.
זה הבסיס למודל החדש שיצרתי-"מודל ההתפתחות" 4 שלבים שכל אחד מהם מעודכן למציאות היום וזורם עם כיוון ההתפתחות הרגשי והמעשי. כשלומדים להשתמש בו נכון, הוא משנה חיים!  מנסיון של שנים.
נכון, השינוי לא יקרה ברגע, אבל הוא יקרה בכל רגע.

מי שקרא והבין את הפוסטים הקודמים שלי, יבחין שהמודל מורכב מ"מנגנון הניווט המחשבתי המתקדם".המשך יבוא....

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.